Două grupări criminale, specializate în furturi de automobile, au fost anihilate

joi, 11 noiembrie 2010

Două grupări criminale, specializate în furturi de automobile, au fost anihilate
Poză simbol
Foto:abc.net.au

Angajaţii Comisariatului de poliţie din sectorul Botanica al municipiului Chişinău au curmat activitatea ilegală a două grupări criminale specializate în furturi din automobile, care au săvârşit un şir de infracţiuni pe teritoriul capitalei.


Prima grupare criminală reţinută avea un scenariu de acţiuni bine determinat şi anume, sustrageau automagnetolele şi staţiile de radio de la taximetrişti. Toţi cei trei membri ai grupării au fost anterior judecaţi pentru infracţiuni similare.

Aceştia sunt recunoscuţi în lumea interlopă sub pseudonimul "Crivoi" - în vârstă de 47 ani, originar din satul Sireţi r-nul Străşeni, eliberat din locurile de detenţie în anul 2006 şi care este angajat ca taximetrist la o agenţie de taxi din capitală Cel de-al doilea, "Casoi" – în vârstă de 36 ani, anterior judecat pentru crime analogice şi alias "Caţo" – în vârstă de 37 ani, anterior judecat pentru crime legate de droguri.

Aceşti tipi realizau staţiile radio şi automagnetolele sustrase prin intermediul administratorului firmei de taxi, în vârstă de 24 ani, unde activează "Crivoi". 

Prejudiciul total adus taximetriştilor a fost estimat la circa 10 mii lei. Deja au fost acumulate probe suficiente care confirmă complicitatea grupării respective în comiterea a 10 furturi din autoturisme. Toţi trei sunt cercetaţi penal în stare de arest.

Cea de a doua grupare criminală la fel era compusă din trei membri activi, dintre care doi minori de 16 şi 17 ani, toţi locuitori ai capitalei.

Aceste persoane sunt suspectate că în noaptea spre 2 octombrie curent, au sustras dintr-un automobil de model Opel Vectra care era parcat în ograda unei case de locuit din strada Salcâmilor, bani în sumă de 16 mii lei şi alte bunuri materiale. 

În prezent, bănuiţii sunt cercetaţi penal în stare de libertate. Conform prevederilor Codului penal, membrii ambelor grupări riscă să fie pedepsiţi cu amendă în mărime de la 6 000 la 20 000 lei , muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: