(video) Spotul electoral al Partidului Comuniștilor este interzis spre difuzare

joi, 11 noiembrie 2010

(video) Spotul electoral al Partidului Comuniștilor este interzis spre difuzare
Foto: captura video Youtube

Curtea de Apel a decis interzicerea difuzării a controversatului spot electoral al Partidului Comuniştilor. Magistraţii au constatat încălcarea, de către concurentul electoral PCRM, a articolului 20 al Regulamentului CEC privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova.

Astfel, Curtea de Apel i-a câştig de cauză Partidului Democrat, care a contestat anterior acest spot la CEC. Reprezentanţii Partidului Democrat consideră că decizia Curții de Apel vine să confirme că acest spot, pregătit și difuzat de către comuniști, este un instrument de manipulare a opiniei publice și nu are nimic în comun cu realitatea, iar denaturarea mesajelor prin mixajul mai multor frînturi de imagine și discurs sunt practici proprii comuniștilor, fiind frecvent aplicate de către ei în campaniile de ponegrire a concurenților electorali și, în particular, a PDM și liderului formațiunii, Marian Lupu.


UNIMEDIA amintește că spotul electoral al PCRM a fost contestat la CEC de către postul privat de televiziune ProTV Chişinău, Partidul Democrat şi Partidul Liberal. ProTV a solicitat ca din cadrul spotului electoral să fie scoasă sigla ProTV, menţionând că în rest nu au nici o obiecţie în ceea ce priveşte utilizarea imaginilor video de către PCRM.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: