PDM consideră inoportună adresarea lui Ghimpu către NATO: În afară de încărcătură electorală, nu contribuie la nimic. Poate duce la deteriorarea relațiilor cu Federația Rusă

vineri, 12 noiembrie 2010

PDM consideră inoportună adresarea lui Ghimpu către NATO:  În afară de încărcătură electorală, nu contribuie la nimic. Poate duce la deteriorarea relațiilor cu Federația Rusă
Foto: UNIMEDIA

”Partidul Democrat consideră inoportună  asemenea intervenții publice, care, în afară de încărcătură electorală, nu contribuie prin nimic la soluționarea diferendului transnistrean, având doar potențialul periculos de a crea impedimente viitoarei guvernări, inclusiv pe dimensiunea reglementării transnistrene”, scrie PDM într-un comunicat de presă cu referire la scrisoarea pe care prședintele interimar Mihai Ghimpu a înainta-o seceretarului general al NATO.


Mai mult, PDM consideră că retorica antirusă, reluată în plină campanie electorală, poate duce la deteriorarea relațiilor Republicii Moldova cu Federația Rusă, precum și reprezintă o subminare a eforturilor diplomatice europene în problema conflcitului transnistrean.  

”Considerăm că implicarea NATO în soluționarea problemei transnistrene este o inițiativă periculoasă, care riscă să erodeze cadrul constituțional al Republcii Moldova și care atentează la statutul de neutralitate, acesta fiind  o garanție clară a unității teritoriale a țării”, a mai precizat sursa.

PDM pledează pentru necesitatea identificării unei soluții viabile și pașnice a diferendumului transnistrean, reieșind din principiul suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. 


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: