PLDM și-a lansat azi "Angajamentul pentru Tineri"

miercuri, 10 noiembrie 2010

PLDM și-a lansat azi
Foto: PLDM

Liberal democrații și-au lansat azi, 10 noiembrie, angajamentul pentru tineri. Potrivit președintelui formațiunii, Vlad Filat, tinerii sunt cei care, în aprilie 2009, au readus democraţia şi speranţa în renaşterea ţării noastre. "Ne-am propus pentru următorii 4 ani obiectivul de a lupta cu sărăcia. Vreau ca tinerii să rămână în țară pentru că avem nevoie de ei ca să construim o țară modernă, vreau ca tinerii, care sunt deja plecați, să aibă motive să se întoarcă acasă și să-și folosească aici experiența acumulată peste hotare”, a subliniat Filat.


În documentul de angajament, liberal democrații mizează pe 6 priorități - 1) Locuri de muncă pentru tineri - 2) Fără vize în Europa - 3) Educaţie de calitate - 4) Susţinerea familiilor tinere - 5) Implicarea tinerilor în luarea deciziilor și 6) Lupta împotriva corupţiei. 


Formațiunea declară că își propune în următorul mandat de guvernare reducerea costurilor procedurilor de lansare a afacerii și atragerea investiţiilor străine - toate acestea pentru a motiva tinerii să rămână în țară, iar pe cei plecați – să se întoarcă acasă. Totodată, partidul își asumă responsabilitatea pentru asigurarea călătoriilor fără vize în UE până în 2012 și accesul tinerilor la studii peste hotare, participarea în programe de schimb în Europa.


În unul dintre punctele prioritare, formațiunea condusă de Filat pune accent pe facilitarea accesului familiilor tinere la surse ieftine de finanţare pentru procurarea locuinţelor. "Achitarea îndemnizaţiei unice de 10 000 de lei la naşterea copilului şi o îndemnizaţie lunară pentru creşterea copilului de 1300 lei este un alt angajament pentru tineri", se mai precizează într-un comunicat remis presei.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: