Scântei la Hâncești între simpatizanții PL și PDM din cauza panourilor electorale

vineri, 12 noiembrie 2010

Scântei la Hâncești între simpatizanții PL și PDM din cauza panourilor electorale
Foto: pl.md

Un panou electoral al Partidului Liberal a fost dat jos astăzi, 12 noiembrie, la Hânceşti şi altele patru vandalizate - unul la Călăraşi şi alte trei la Chişinău, pe Calea Orheiului. Potrivit unui comunicat de presă al PL, în primul caz, demontarea panoului a fost făcută la indicaţia primarului de Hânceşti, Alexandru Botnari, în celelalte patru autorii nu au fost identificaţi. Solicitat de UNIMEDIA, Botnari a declarat că nu are nici o atribuție cu afișele electorale ale formațiunilor politicice, acestea aparținând  agențiilor de publicitate private.


În același comunicat, Partidul Liberal mai menționează că surse din teritoriu au sesizat  Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL în legătură cu faptul că administraţia Agenţiei de publicitate, care a plasat panoul PL la Hânceşti, a fost somată telefonic de primarul oraşului, A.Botnari şi de persoane care s-au recomandat drept angajaţi ai SIS şi CCCEC să dea jos panoul cu echipa PL, în caz contrar le va fi retrasă autorizaţia de activitate. 

“Primarul Botnari este membru PDM şi pretinde să monopolizeze tot spaţiul publictar pentru echipa Lupu. Toţi stâlpii în oraş, contrar prevederilor legale, sunt afişate cu Lupu şi PDM”,  au declarat autorii sesizării, amintind că situaţia electorală la Hânceşti o aminteşte pe cea din iulie 2009, cînd acelaşi primar ordonase distrugerea afişajului electoral care nu aparţinea PDM. 

Drept răspuns, Primarul de Hâncești a spus că după ce a văzut că panoul electoral este demontat pentru a fi înlocuit cu altul, și de aceasta era acuzat el, a sunat agenţia de publicitate pentru a le solicita să lase panourile afișate conform contractului, însă responsabilii i-au declarat că ”se vor clarifica mai apoi” și nu au ascultat indicația lui Botnari.

Partidul Liberal anunță că va sesiza Comisia Electorală Centrală, SIS, CCCEC şi Comisariatul raional de Poliţie în cazul de la Hânceşti şi va cere aplicarea legii, indiferent de preferinţele şi simpatiile politice ale primarului Botnari şi angajaţilor SIS şi/sau CCCEC.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: