Cod de conduită sexuală pentru diplomaţii suedezi

joi, 11 noiembrie 2010

Cod de conduită sexuală pentru diplomaţii suedezi
Foto: ceimbracazi.ro

Suedia investeşte în etichetă. Mai precis, în a-şi ajuta diplomaţii să nu ajungă în mijlocul unor scandaluri seuale nedorite.



Suedia va cheltui 10 milioane de coroane, echivalentul a aproximativ 1,5 milioane de dolari, pentru a edita un cod de conduită şi etichetă sexuală pentru oficialii săi aflaţi în misiuni peste hotare, pentru a evita pe cât posibil implicarea acestora în scandaluri sexuale.

Potrivit Agerpres, dintre domeniile acoperite de acest cod nu vor lipsi serviciile sexuale plătite şi avertismente despre relaţii sexuale "improprii", aşa cum sunt acestea considerate de la ţară la ţară.

Acest cod va fi însoţit şi de deschiderea unui site pe această temă şi de organizarea unor seminarii pentru o mai bună înţelegere a tabuurilor sexuale ale diferitelor societăţi.

În Suedia există o lege a prostituţiei - Sexkopslagen - conform căreia este o infracţiune să cumperi servicii sexuale, dar nu este o infracţiune să oferi servicii sexuale pe bani.

Cu toate acestea,  o carte editată recent, care prezintă biografia Regelui Suediei, Carl XVI Gustaf, îl prezintă pe suveran într-o lumină deloc favorabilă, atribuindu-i acestuia numeroase orgii, excese de alcool şi petreceri în jacuzzi cu fotomodele dezbrăcate, dar şi frecventarea unor cluburi conduse de Mafie.

Potrivit unui sondaj, peste 80 la sută dintre locuitorii Suediei spun că aceste informaţii nu le-au schimbat părerea despre rege.

0 Comments: