Inspectoratul Fiscal Principal de Stat preia funcţia de tipărire a blanchetele facturilor fiscale

vineri, 12 noiembrie 2010

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat preia funcţia de tipărire a blanchetele facturilor fiscale
Foto: fisc.md

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS) preia funcţiile de efectuare a comenzilor de tipărire a blanchetelor de facturi fiscale, s-a decis de către Executiv. Potrivit conducerii Ministerului Finanţelor, aceasta va duce în final la reducerea cheltuielilor suportate de agenţii economici.


Ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa a menţionat că preluarea acestei funcţii de către Fisc va crea suport necesar pentru implementarea şi dezvoltarea sistemului informaţional automatizat „Factura fiscală electronică”.

Acesta din urmă va duce la excluderea treptată a facturilor fiscale pe suport de hârtie, reducerea numărul dărilor de seamă fiscale şi, implicit, reducerea cheltuielilor suportate de agenţii economici la procurarea blanchetelor facturilor fiscale. 

UNIMEDIA menţionează că, potrivit Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, anterior a fost prezentată doar forma electronică a formularelor noi, pentru informare şi reper în activitatea agenţilor economici, dar aceasta nu înseamnă că au intrat în vigoare facturile fiscale electronice. Agenţii economici se pot adresa pentru consultaţii suplimentare la IFS teritorial la care se deservesc sau apela gratuit la 0-8000-1525. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: