(foto) Lexus CT 200h – recunoscut oficial drept unul din cele mai puţin poluante modele

vineri, 12 noiembrie 2010

(foto) Lexus CT 200h – recunoscut oficial drept unul din cele mai puţin poluante modele
Foto: Lexus

Lexus CT 200h a primit de curând omologarea oficială a datelor sale tehnice, care au indicat un rezultat chiar mai bun decât cel declarat iniţial de producător. Acum, Lexus CT 200h se poate mândri oficial cu statutul de lider între automobilele cele mai puţin poluante, anunţă importatorul oficial Lexus în Moldova,  compania „Continent” SRL.


Doar 87 g/km de CO2 emite Lexus CT 200h, datorită sistemului său inteligent de propulsie hibridă, această cifră fiind cu greu atinsă de reprezentanţii segmentelor cu dimensiuni inferioare de piaţă. Atunci când vine vorba de emisiile de NOx, Lexus CT 200h este un lider detaşat, în timp ce la capitolul particule poluante emisiile modelului sunt nule. 


Lexus prezintă şi un tabel comparativ, din care se poate observa că emisiile de 87 g/km sunt egale cu cele ale unui VW Polo BlueMotion, model dintr-un segment inferior, iar Smart fortwo, model aflat la distanţa de 2 segmente, emite cu doar 1 g/km mai puţin CO2. Competitorii din acelaşi segment sunt devanşaţi semnificativ de CT 200h.


Lexus declară că aceste rezultate, aparent incredibile, au devenit posibile datorită complexităţii sistemului sau de propulsie hibridă, aflat la cea de-a două generatie, dar şi datorită unui set mare de tehnologii, destinate să eficientizeze la maxim consumul şi regenerarea energiei la bord. 


Aici poate fi menţionat un senzor de umiditate, cu reglaj automat al deschiderii admisiei de aer în propulsor, care analizează parametrii aerului exterior, asigurând atingerea mai rapidă a temperaturii de funcţionare în motor. Motorul îşi atinge mai rapid temperatura optimă şi datorită unui sistem care, în primele momente de la pornirea motorului pe rece, recirculează gazele de eşapament pentru a încălzi mai rapid lichidul de răcire a motorului. 


De asemenea, utilizarea pe larg a LED-urilor, care consumă cu 45% mai puţină energie în raport cu elementele de halogen, permite o eficientizare suplimentară a utilizării energiei. Până şi sistemul audio îşi aduce contribuţia în eficienţa, dispunând de un amplificator de sunet care consuma cu 50% mai puţină energie şi cântăreşte cu 26% mai puţin decât unul convenţional. 


Se planifică, că noul model Lexus CT 200h să fie comercializat oficial în Moldova deja primăvara anului 2011 în salonul importatorului oficial Lexus compania “Continent” SRL.













sursa: Unimedia

1 Comment:

Anonim said...

I feel this is аmοng the ѕuch a lot vital information
for me. And i am happy studyіng your агticlе.
Вut should гemark οn some noгmal issues, Τhe wеb site
ѕtyle іs іdeal, the articles
is truly great : D. Good task, cheers

Stop by my wеb site ... 2applyforcash.com
Also visit my web-site Payday Loans Online