Ţigări moldoveneşti camuflate în rezervoarele pentru răcirea aerului în trenul „Chişinău-Bucureşti”

vineri, 12 noiembrie 2010

Ţigări moldoveneşti camuflate în rezervoarele pentru răcirea aerului în trenul „Chişinău-Bucureşti”
Poză simbol
Foto: accestv.ro

În cinci vagoane ale garniturii a trenului de pasageri de pe ruta internaţională „Chişinău-Bucureşti”, în locuri special amenajate şi camuflate, au fost depistate peste 2500 pachete de ţigări „Pall Mall” cu timbre de acciz ale Republicii Moldova în valoare totală de 25 mii lei.


Captura a fost realizată în cadrul măsurilor operative de investigaţie de către colaboratorii CCCEC, în postul vamal „Ungheni-Cristeşti”.

Potrivit informaţiilor preliminare e de presupus că în acţiunile personalului tehnic şi a însoţitorilor de vagoane se conturează o schemă ilegală bine determinată care constă în exportul ilicit de ţigări în România, cu comercializarea ulterioară a acestora pe piaţa neagră din România.

Conform estimărilor, profitul obţinut ilicit în urma comercializării unui cartuş de ţigări marca „Pall Mall”, cu a câte 500 de pachete de ţigări, pe piaţa din România constituie 500 Euro. Astfel, însoţitori de vagoane pentru 8 ture în lună, obţin un venit ilicit de circa 16 000 euro/lunar, ceea ce constituie circa 32 mii euro pe lună, pentru 2 ture.

La moment se întreprind măsurile de rigoare întru sancţionarea persoanelor implicate în organizarea schemei ilegale, inclusiv a responsabililor din cadrul Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” care, prin neonorarea corespunzătoare a obligaţiunilor de serviciu, au tolerat asemenea acţiuni şi au contribuit la crearea unui sistem ilegal de activitate, în consecinţă prejudiciind imaginea ţării pe plan european. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: