Dorin Chirtoacă își dorește ca o stradă din Chișinău să fie redenumită în cinstea poetului Adrian Păunescu

duminică, 7 noiembrie 2010

Dorin Chirtoacă își dorește ca o stradă din Chișinău să fie redenumită în cinstea poetului Adrian Păunescu
Foto: blogspot.com

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, își dorește ca o stradă din Chișinău să fie redenumită în cinstea poetului român, Adrian Păunescu. Despre acest lucru, edilul a anunțat în cadrul unei intervenții la PublikaTV.

Potrivit acestuia, la una dintre următoarele ședințe ale Consiliului Municipal va face o propunere oficială în acest sens. Chirtoacă nu a menționat însă la care stradă se referă.

UNIMEDIA amintește că astăzi, poetul Adrian Păunescu a fost condus pe ultimul drum. Sute de oameni s-au strâns la Ateneul Român din Bucureşti, dar şi în faţa bisericii unde un sobor de zece preoţi a oficiat slujba de înmormântare. În acelaşi timp, oamenii continuă să vină în scuarul Europei din Grădina Publică Ştefan cel Mare din Chişinău pentru a-i aduce un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu. Cei care i-au apreciat opera spun că Păunescu a fost un poet de la Dumnezeu.


La Biblioteca Naţională este organizată o expoziţie dedicată creaţiei lui Adrian Păunescu, care include cărţile poetului, discuri cu melodii scrise pe versurile acestuia, cărţi de critică literară şi fotografii.

sursa: Unimedia

0 Comments: