Surpriză de 1 septembrie pentru elevii şcolii din Grozeşti: Mai multe săli de clasă au fost renovate, iar sala de sport - reutilată

joi, 26 august 2010

Surpriză de 1 septembrie pentru elevii şcolii din Grozeşti: Mai multe săli de clasă au fost renovate, iar sala de sport - reutilată
Foto: Edelweiss

La 1 septembrie, elevii şcolii din Grozeşti vor avea o surpriză plăcută. Şcoala lor a fost renovată, iar sala de sport a fost dotată cu cele mai performante aparate de forţă, de către Fundaţia EDELWEISS.

În cadrul vizitei la şcoala din Grozeşti, directorul executiv EDELWEISS, Aneta Serbuşca a menţionat că educaţia este una dintre cele mai importante direcţii de activitate a fundaţiei şi din această cauză suportul acordat acestei şcoli şi altor instituţii de învăţământ va continua. Doar în acest an, pentru lucrări de reparaţie şi amenajare a şcolii, dotare cu echipament şi cărţi de către Edelweiss au fost alocate peste 500 mii lei.


Directorul şcolii, Nina Jalbă, a spus că „suportul acordat de stat ajunge doar pentru supraviețuirea instituţiilor de învăţământ, dezvoltarea acestuia fiind lăsată de cele mai multe ori la discreţia unor granturi, bani colectaţi de la părinţi  sau ce se întâmplă spre regret destul de rar, susţinerea din partea unor lideri ai business-ului din Republica Moldova. În acest context suportul acordat de către Vlad Plahotniuc, rămâne a fi singura şansă pentru copiii din Grozeşti dorinţa de studii a cărora era frânată până nu demult dotările insuficiente a şcolii”.

Şcoala din satul Grozeşti este singura instituţie de învăţământ din această localitate. Aceasta se află sub patronajul Fondatorului EDELWEISS, Vlad Plahotniuc, din anul 2005.

Fundația EDELWEISS este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată de către omul de afaceri Vlad Plahotniuc în scopul creării unor oportunităţi echitabile pentru oamenii talentați şi dezavantajaţi din Republica Moldova.  Fundaţia are misiunea de a contribui la dezvoltarea societăţii prin elaborarea şi implementarea unor proiecte în domeniul cultural, educaţional, social, economic şi de protecţie a mediului înconjurător. 




sursa: Unimedia

0 Comments: