Fostul campion olimpic la haltere, Tudor Casapu, a fost operat astăzi la Institutul Clinic Fundeni

miercuri, 25 august 2010

Fostul campion olimpic la haltere, Tudor Casapu, a fost operat astăzi la Institutul Clinic Fundeni
Foto: kp.md

Fostul campion olimpic la haltere, Tudor Casapu, a fost operat astăzi la Institutul Clinic Fundeni. Anunţul a fost făcut de către ministrul Sănătăţii, Vladimir Hotineanu, după şedinţa cabinetului de miniştri.

Potrivit medicilor de la Bucureşti, starea lui este satisfăcătoare. Casapu se află la terapie intensivă şi este conectat la aparate, inclusiv la cele respiratorii pentru a putea supravieţui stării precoce post operaţiei.


Tudor Casapu, fostul campion olimpic a fost transportat pe 26 iulie, la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni. Acesta suferea de insuficiență hepatică acută şi avea nevoie de transplant de ficat. O astfel de operație costă circa 100 de mii de euro. Banii au fost donaţi de CIO, MAI, Guvern, Ministerul Sănătăţii şi Primărie.

UNIMEDIA menţionează că Tudor Casapu are 46 de ani şi este născut la Hânceşti. A obţinut mai multe titluri de campion la haltere: cvadruplu campion al Uniunii Sovietice (1987-1990), campion mondial (1990, Budapesta), medalii de bronz la Campionatele Europene şi Mondiale (1991). 

Casapu a reprezentat Moldova în echipa unificată a CSI la Barcelona 1992, obţinând medalia de aur la haltere, categoria 75 kg (mijlocie), stabilind astfel o performanţă unicat în sportul moldovenesc - fiind singurul campion olimpic la o probă individuală până astăzi.

În 1992 a fost decorat cu Ordinul Republicii. În prezent, este şef al secţiei sport profesionist la CSC "Dinamo" din Chişinău, având gradul de colonel. De asemenea, este preşedinte al Federaţiei Moldovene de Haltere. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: