CEC a acreditat 4 observatori naţionali şi 16 internaţionali

duminică, 22 august 2010

CEC a acreditat 4 observatori naţionali şi 16 internaţionali
Foto: info-prim.md

Comisia Electorală Centrală a acreditat observatori naţionali şi internaţionali la referendumul republican constituţional din 5 septembrie 2010. Totodată, CEC a avertizat un şir de participanţi la referendum pentru că nu au prezentat rapoartele financiare în termenul stabilit.


14 persoane în calitate de observatori internaţionali din partea Ambasadei Federaţiei Ruse în R. Moldova, 2 persoane în calitate de observatori internaţionali din partea Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova şi 4 persoane în calitate de observatori naţionali din partea Asociaţiei obşteşti „Promo-LEX” vor monitoriza plebiscitul din 5 septembrie.

Comisia a avertizat participanţii la referendum care nu au prezentat raportele financiare, conform termenului stabilit la art.38 alin.(8) din Codul electoral şi anume: Mişcarea social-politică Republicană „RAVNOPRAVIE”, Partidul Popular Republican, Partidul Socialiştilor din Moldova „Patria-Rodina”, Partidul Conservator, Mişcarea Social-Politică a Romilor din Republica Moldova, Partidul Naţional Român, Partidul Muncii, Mişcarea social-politică „Forţa Nouă”, Partidul Politic ,,Patrioţii Moldovei’’, Partidul Socialist din Moldova, Partidul „Uniunea Centristă din Moldova”. 

Celelalte, 14 partide care participă la referendum şi-au depus rapoartele la timp. Iar verificările acestora au demonstrat că veniturile şi cheltuielile corespund cu datele prezentate la CEC.

De asemenea, CEC a decis tipărirea şi distribuirea buletinelor de vot pentru referendum. În acest context, menţionăm că numărul estimativ de alegători incluşi în listele electorale este de 2 659 354 alegători. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: