James Patterson - cel mai bine plătit sciitor din lume

duminică, 22 august 2010

James Patterson - cel mai bine plătit sciitor din lume
Foto: ilovelibraries.org

În topul realizat de revista Forbes, primul loc a fost ocupat de scriitorul american, autorul romanelor „Rețeaua păianjen / Along Came a Spider” și ”Sărutul care ucide / Kiss the Girls” James Patterson care a încasat 70 de milioane de dolari.

După cum relatează revista, până în 2012 averea lui Patterson ar trebui să crească semnificativ. În conformitate cu ultimul său contract în următorii doi ani autorul trebuie să scrie 11 cărți pentru adulți și șase pentru copii.


Pe locul doi s-a clasat Stephenie Meyer, autoarea romanelor despre vampiri ”Amurg / Twilight”. Romanele sale au fost traduse în peste 30 de limbi și au fost vândute în peste 100 de milioane de exemplare. Într-un an ea a câștigat 40 de milioane de dolari.

Pe locul trei se află Stephen King, al cărui venit pentru anul 2009 era de 34 de milioane de dolari. Ultimul său roman ” Traiul sub dom / Under the Dome” s-a vândut în 600.000 de exemplare.

Liderul clasamentului de anul precedent J. K. Rowling, cunoscută pentru seria de șapte romane, Harry Potter a coborât pe locul 10.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Forbes


0 Comments: