Copiii din nouă localităţi rurale vor beneficia de terenuri de joc, echipamanet sportiv şi literatură

miercuri, 25 august 2010

Copiii din nouă localităţi rurale vor beneficia de terenuri de joc, echipamanet sportiv şi literatură
Foto: whiterabbit.ro

Nouă localităţi rurale din Moldova vor beneficia de finanţarea proiectelor comunitare, care vor contribui la o viaţă mai bună pentru copii. Este vorba de campania, demarată la 1 iunie curent, în urma căreia au fost colectate 300 mii lei. Din cele 160 de proiecte înaintate de către organizaţiile din toată ţara, primele nouă organizaţii vor beneficia de realizarea proiectelor propuse.


Scopul celor 9 proiecte câştigătoare constă în oferirea echipamentului sportiv, construirea sau repararea terenurilor de joc pentru a crea condiţii de practicare a diferitor activităţi sportive şi modernizarea bibliotecilor.

Printre beneficiari sunt copii din familiile vulnerabile, dar şi copii cu dizabilităţi.

"Toţi copiii trebuie să aibă şanse egale şi să se poată bucura de copilărie. Prin această iniţiativă, noi, adulţii, ne-am unit pentru a le oferi această posibilitate", a declarat Preşedinta Comisiei Protecţie Socială, Sănătate şi Familie a Parlamentului, Liliana Palihovici, în cadrul conferinţei de astăzi, 25 august.

'Parteneriatul pentru copii" are misiunea de a oferi comunităţilor nu doar bani, dar oportunităţi de dezvoltare pentru copii. Organizatorii susţin că cele nouă proiecte cîştigătoare constituie doar prima etapă a concursului, în viitorul apropiat fiind selectate şi alte proiecte comunitare. 

Pentru a fi selectat, proiectul trebuie să aibă susţinerea şi garanţia autorităţilor publice locale, iar necesitatea acestuia să fie suficient de argumentată.

În cadrul acestui Parteneriat şi-au unit eforturile Comisia Protecţie Socială, Sănătate şi Familie a Parlamentului, UNICEF Moldova, UNFPA Moldova, Fundaţia Est Europeană, Federaţia Moldovenească de Fotbal şi compania Orange Moldova.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: