Mii de şoferi, blocaţi de zece zile în trafic pe o autostradă din China

marți, 24 august 2010

Mii de şoferi, blocaţi de zece zile în trafic pe o autostradă din China
Foto: wsj.com

Mii de şoferi sunt blocaţi în trafic, de zece zile, pe o autostradă din China, formând coloane de maşini care se întind pe aproape 100 de kilometri, relatează cotidianul american Wall Street Journal, în ediţia electronică de marţi, citat de mediafax.ro.


Circulaţia a început să se blocheze la 14 august, în provincia chineză Heibei, pe o autostradă importantă spre Beijing, din cauza unor lucrări de infrastructură rutieră. Situaţia s-a înrăutăţit după ce mai multe vehicule s-au ciocnit între ele, iar altele s-au defectat. Potrivit unor oficiali, blocajul rutier ar putea continua timp de o lună, pe parcursul desfăşurării lucrărilor de construcţie.

Autostrada, de o importanţă vitală pentru transportul de cărbune, alimente şi alte produse spre Beijing, a devenit tot mai expusă blocajelor rutiere masive, în condiţiile unei creşteri continue a consumului în capitala populată de peste 20 de milioane de persoane. Numărul tot mai mare de camioane de mare tonaj deteriorează drumurile, ele necesitând astfel lucrări de întreţinere care încetinesc traficul.

Extrema îngreunare a circulaţiei pe această autostradă din China ar fi dus la apariţia comercianţilor, care vând şoferilor blocaţi în trafic alimente, apă şi alte bunuri de strictă necesitate la preţuri foarte mari.

sursa: Unimedia

0 Comments: