3,8 milioane de lei pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor

miercuri, 25 august 2010

3,8 milioane de lei pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor
Foto: UNIMEDIA

Ministerul Finanţelor va aloca consiliului raionului Hânceşti, de pe contul special pentru ajutorarea persoanelor sinistrate, mijloace financiare în sumă de 3 814 700 lei, s-a decis astăzi, 25 august 2010, în cadrul şedinţei Executivului. Aceşti bani vor fi utilizaţi pentru acoperirea cheltuielilor legate de ajutorarea persoanelor sinistrate şi lichidarea consecinţelor inundaţiilor din luna iulie a anului 2010 din satele Nemţeni, Obileni , Sărăteni şi Cotul Morii.


Din cele circa 3,8 milioane de lei, 1 291 400 lei vor fi utilizate pentru elaborarea schemelor de amplasare a cartierelor locative pe terenurile destinate construcţiei caselor de locuit pentru localităţile afectate de inundaţii, cu trasarea drumurilor de acces. Pentru elaborarea documentaţiei de proiect şi deviz pentru diferite tipuri de case de locuit vor fi alocaţi 299 700 lei.

Prim-ministrul Vlad Filat a menţionat în acest context că întreprinderile de stat „RuralProiect” şi „UrbanProiect”, care vor elabora schemele de amplasare şi documentaţia de proiect şi deviz, ar putea să presteze aceste servicii gratuit. Ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale Marcel Răducan consideră însă că aceste întreprinderi au fost „maltratate” destul în timpul fostei guvernări.  Premierul a căzut de-acord.

377 000 lei vor fi acordate pentru reparaţia capitală a gimnaziului din satul Nemţeni, 227 100 lei – pentru reparaţia gimnaziului din Obileni şi 371 500 lei – pentru reparaţia grădiniţei din aceeaşi localitate.

De asemenea vor fi alocaţi din contul special pentru ajutorarea persoanelor sinistrate 1 248 000 lei în scopul compensării cheltuielilor legate de alimentarea persoanelor sinistrate şi a persoanelor care au activat în zona inundaţiilor, procurării mărfurilor de uz gospodăresc pentru sinistraţi, a combustibilului, utilajului, echipamentului şi inventarului special, precum şi a sacilor pentru întărirea digurilor de protecţie.

sursa: Unimedia

0 Comments: