Rusia a impus restricţii la importurile de produse de origine animală din Franţa, Brazilia, SUA, Polonia şi Argentina

vineri, 27 august 2010

Rusia a impus restricţii la importurile de produse de origine animală din Franţa, Brazilia, SUA, Polonia şi Argentina
Foto: doktertomi.com

Autorităţile ruse au impus începând cu ziua de mâine, 28 august 2010, restricţii temporare la importurile de produse animaliere din două fabrici de lactate şi patru fabrici de prelucrare a cărnii din Franţa, informează news.finance.ua. O interdicţie de acest gen se referă şi la o întreprindere producătoare de carne de pasăre.

La 26 august curent, autorităţile de la Moscova au decis de asemenea restricţionarea temporară, începând cu 8 septembrie 2010, a importului de produse din carne din alte patru ţări - Brazilia, SUA, Polonia şi Argentina, scrie utro.ru.

Deciziile au fost adoptate de Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară (Rosselkhoznadzor) în legătură cu identificarea de încălcări ale cerinţelor sanitar-veterinare ruse şi a standardelor sanitare, potrivit unui comunicat de presă al serviciului.


În data de 20 august, Rosselkhoznadzor a restrâns importurile de produse de origine animală de la o companie franceză şi a menţinut interzicerea impusă anterior pentru furnizarea de astfel de produse de către alte patru societăţi din Franţa, comunică news.finance.ua.

La 26 august 2010, Rosselkhoznadzor a anunţat că va restricţiona temporar importul de produse din carne din Brazilia, SUA, Polonia şi Argentina. Sub incidenţa acestei decizii intră 2 fabrici din Brazilia şi câte o companie din celelate 3 ţări, scrie în comunicatul Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară, citat de utro.ru. Restricţiile sunt impuse în legătură cu identificarea de substanţe nocive şi interzise în produsele de origine animală.

Amintim că la 24 august curent, autorităţile de la Chişinău au primit din partea Rospotrebnadzor o listă actualizată a exportatorilor de fructe şi legume din Moldova acceptaţi de Federaţia Rusă. Această listă includea doar 33 de companii, anterior fiind un număr de 136. Listă a fost transmisă oficial la Chişinău, fiind semnată de şeful interimar Rospotrebnadzor Alexei Saurin. Oficialul rus susţine că au fost respinse acele companii exportatoare de fructe şi legume care au încălcat cerinţele inofensivităţii produselor de origine vegetală.

Anterior cazului cu exportatorii de legume şi fructe, la 12 august 2010, Rusia a interzis importul vinului din Moldova, printr-o scrisoare oficială la adresa tuturor birourilor vamale din Federația Rusă. Potrivit documentului, Rusia a introdus interdicție pentru vinuri, produse vinicole și coniacuri, produse în Moldova.

sursa: Unimedia

0 Comments: