Mihai Ghimpu: Moldova 1 este liberă, dar puțin dirijată. Liliana Vițu: Declarația este echivocă, M1 a prezentat principalele repere din agenda vizitei

luni, 23 august 2010

Mihai Ghimpu: Moldova 1 este liberă, dar puțin dirijată. Liliana Vițu: Declarația este echivocă, M1 a prezentat principalele repere din agenda vizitei
Liliana Vițu-Eșanu VS Mihai Ghimpu
Foto: Colaj UNIMEDIA

Președintele interimar s-a arătat un pic deranjat de modul în care Moldova1 reflectă evenimentele. Acesta a declarat în cadrul interviului pentru Privesc.Eu și UNIMEDIA că Moldova 1 este liberă, dar puțin dirijată. "Vizita mea în Georgia este ascunsă. Cum șeful statului merge într-o vizită în alt stat și televiziunea publică nu face nicio știre. A trecut timpul când "carandașul" roșu decide ce trebuie să fie publicat. Cine stă acolo și hotărăște. Așa nu e corect. Ce trebuia să pun acolo un membru de partid? Omul trebuie să fie informat corect", a precizat Ghimpu.


De cealaltă parte, șefa departamentului actualități de la Moldova1, Liliana Vițu-Eșanu, declară că afirmațiile președintelui interimar sunt echivoce. "Moldova 1 se ghidează de interesul public și evenimentele care afectează în mod direct viața oamenilor. Jurnaliștii fac efort să pună accent pe știrile în care să fie auzită vocea cetățenilor despre problemele pe care le au. Moldova 1 a informat despre plecarea copiilor sinistrați la odihnă în Georgia și sprijinul acestei țări în perioada inundațiilor. Chiar în prima zi a vizitei președintelui interimar în Georgia, Moldova1 a pus pe post o știre despre acest eveniment și a prezentat principalele repere din agenda vizitei. Mihai Ghimpu a fost invitatul emisiunii Politica în direct, a doua zi după revenirea în țară, unde vizita în Georgia a fost primul subiect pus în discuție de moderator. În ce privește declarația președintelui interimar că postul de televiziune Moldova 1 este liber, dar parțial dirijat, declarația este echivocă, prin urmare mă abțin să o comentez", a precizat aceasta pentru UNIMEDIA.

În cadrul interviului difuzat astăzi, președintele interimar este de părere că piața media din Moldova s-a dezvoltat, dar din păcate "Publika TV și Jurnal TV nu au încă arie de acoperire pe tot teritoriul. Presa liberă înseamnă că pune pe gânduri oamenii, care nu respectă legea".

sursa: Unimedia

0 Comments: