SUA oferă asistenţă suplimentară de 4 mil. dolari pentru managementul situaţiilor excepţionale

duminică, 22 august 2010

SUA oferă asistenţă suplimentară de 4 mil. dolari pentru managementul situaţiilor excepţionale
Foto: voceabasarabiei.net

Ultimele containere a unui lot de asistenţă de 50 de containere cu articole pentru managementul situaţiilor excepţionale au sosit în Moldova.  Departamentul pentru cooperare militară al Ambasadei SUA a coordonat procurarea acestei asistenţe care include 540 mii de seturi de protecţie individuală. Valoarea totală acestei asistenţe se ridică la 4 mil. dolari.


Fiecare set include:  un costume de protecţie, cizme de cauciuc,  mănuşi de cauciuc, mănuşi de protecţie şi ochelari de protecţie.  Setul mai include un pachet de plastic pentru deşeuri biotoxice, patru tampoane cu alcool,  şi câte o mască respiratorie.   Aceste seturi au fost livrate Serviciului pentru protecţie civilă şi situaţii excepţionale pentru a-l ajuta să-şi mărească capacitatea de a răspunde la diferite situaţii excepţionale, mai ales la acele care pun în pericol viaţa primilor salvatori. 

Ambasada SUA îşi reiterează angajamentul de a acorda Guvernului Moldovei asistenţă pentru întărirea capacităţilor de a ajuta cetăţenii săi în cazuri de calamităţi.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: