Dacă Gheorghe Ghimpu era viu, ar fi fost el președintele R. Moldova, declară Mihai Ghimpu

sâmbătă, 28 august 2010

Dacă Gheorghe Ghimpu era viu, ar fi fost el președintele R. Moldova, declară Mihai Ghimpu
colaj: UNIMEDIA

"Dacă Gheorghe Ghimpu era viu, ar fi fost el președintele Republicii Moldova. Nu eu, ci el ar fi fost promovat, deoarece Gheorghe Ghimpu a educat valorile democratice în noi." Declarația îi aparține lui Mihai Ghimpu, președintele interimar al R. Moldova, lansată ieri, 27 august, în cadrul unei ediții speciale a Publika TV.

Liderul PL și-a mai amintit că Gheorghe Ghimpu, cel care a arborat primul tricolor pe clădirea Parlamentului, a umblat cu drapelul mai multe zile, înfășurat de corp, așteptând cu nerăbdare ziua când urma să-l arboreze.

În cadrul emisiunii, primul președinte al R. Moldova, Mircea Snegur, a declarat că la 27 august 2010 a trăit sentimente de mândrie, pentru că R. Moldova a împlinit 19 ani de independență.


Mircea Druc, primul premier al R. Moldova, a menționat că primul lucru pe care l-a făcut, atunci când a devenit premier, a cerut să-i fie tăiată linia telefonică dintre cabinetul premierului cu sediul Partidului Comunist. "Un premier nu lucrează la ordinul unui partid", a declarat Druc. Primul premier a mai menționat că este pentru prima dată când a fost invitat la o emisiune televizată la Chișinău în ultimii 20 de ani.

Amintindu-și de procesul de elaborare a Constituției, Mihai Ghimpu a declarat că la Biblioteca Națională era o singură carte despre "constituțiile țărilor burgheze". "Ulterior, am mai găsit Constituția SUA, a Franței și altor țări", a mai precizat Ghimpu.

sursa: Unimedia

0 Comments: