Smirnov promite că nu va împiedica cetățenii moldoveni din stânga Nistrului să participe la Referendum

marți, 24 august 2010

Smirnov promite că nu va împiedica cetățenii moldoveni din stânga Nistrului să participe la Referendum
Foto: american.edu

Liderul autoproclamatei RMN, Igor Smornov a promis că autoritățile transnistrene nu se vor implica în procesul electoral din Republica Moldova, menționând totodată, că pe teritoriul Transnistriei secțiile de vot nu vor fi deschise. Declarația a fost făcută în cadrul întâlnirii cu ambasadorul Statelor Unite, Asif Chaudhry, astăzi, 24 august.


Potrvit ministrului de Externe al autoproclamatei republici, Vladimir Iastrebciak, din partea Chișinăului nu a parvenit nici o rugăminte în acest sens. ”Noi cunoaștem că de-a lungul hotarului cu Transnistria, pe teritoriul Moldovei vor fi deschise 11 secții de votare. Cetățenii Republicii Moldova, care locuiesc în Transnistria nu vor fi împiedicați să participe la alegeri”, a declarat el.

Smirnov a criticat actuala guvernare de la Chișinău, menționând că aceasta nu face nimic pentru a reînvia dialogul Chișinău-Tiraspol, ci, din contra, acutizează situația: ”Decorarea criminalilor nu merită respect. Pentru noi, membrii grupului ”Ilașcu” sunt criminali, pentru ei - eroi.” 

UNIMEDIA amintește că la alegerile parlamentare și locale anterioare, autoritățile separatiste au întreprins diverse măsuri, menite să împiedice buna desfășurare a procesului electoral, printe care: confiscarea urnelor de vot la vamă, îngrădirea accesului la birourile de votare din regiunile din dreapta Nistrului și amenințarea localnicilor. Autoritățile de la tiraspol au deschis dosare penale și pe numele președintelui și secretarului Comisiei Electorale Centrale.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la tiras.ru


0 Comments: