Deputatul în primul Parlament Vasile Ursu: "Ce declaraţie pot să dau? Cea mai importantă declaraţie este cea a Independenţei!"

joi, 26 august 2010

 Deputatul în primul Parlament Vasile Ursu:
Foto: gov.md

Deputaţii semnatari ai Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova s-au întâlnit astăzi, 26 august 2010, cu prim-ministrul Vlad Filat pentru a ciocni un pahar cu ocazia sărbătorii Ziua Independenţei celebrată în Moldova în data de 27 august. "Ziua Independenţei este o zi care a fost posibilă datorită curajului dumneavoastră. Ne vom strădui ca visele şi dorinţele pe care le-aţi avut acum 19 ani să le realizăm până la capăt. Vom reuşi pentru că noi toţi merităm acest lucru", a spus prim-ministrul Filat în mesajul său de felicitare şi mulţumire adresat deputaţilor semnatari ai Declaraţiei.


"A fost o decizie dificilă pentru toţi, nimeni nu era sigur unde va duce această Declaraţie. Unii aveau sentimentul de extra patriotism şi îşi doreau unirea cu România, alţii nu doreau despărţirea de fratele mai mare, Uniunea Sovietică, dar cu toţii am fost semnatari. Ce declaraţie pot să mai dau? Cea mai importantă declaraţie este cea a Independenţei!", a declarat fostul primar-interimar de Chişinău Vasile Ursu, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova.

"Deputaţii semnatari ai Declaraţiei de Independenţă erau de diferite naţionalităţi, printre care găgăuzi şi ruşi. Şi aceştia din urmă au semnat, nu doar pentru Independenţă, dar şi pentru tricolor şi imnul românesc "Deşteaptă-te române", a afirmat un alt deputat din primul Legislativ al Republicii Moldova, preotul Nicolae Robu.

Pantelei Sandulachi, preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Parlamentul-90”, a înmânat prim-ministrului o copie după originalul Declaraţiei de Independenţă, restabilit la 26 aprilie curent. Amintim că originalul Declaraţiei din 1991 a ars în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009. Dacă atunci fusese semnat de 278 de deputaţi, la 26 aprilie, 6 dintre aceştia, membri ai Partidului Comunist, au refuzat să fie semnatari din nou.

"Textul Declaraţiei trebuie să fie cunoscut pe de rost de toţi cetăţenii", consideră premierul Filat, care a promis că va păstra cadoul, primit din partea deputaţilor semnatari ai Declaraţiei, în biroul său de la Guvern.

Sandulachi susţine că darul oferit premierului a costat aproximativ 600-700 de lei. "Ar fi binevenit ca toţi să aibă această Declaraţie. Poate vom reuşi să le multiplicăm şi, la un preţ mai redus, toţi cetăţenii doritori să le poată cumpăra", a spus Pantelei Sandulachi.

sursa: Unimedia

0 Comments: