Fanii greci s-au bătut cu cei turci şi au devastat stadionul "Şukru Saracoglu", în timpul meciului Fenerbahce - PAOK Salonic

sâmbătă, 28 august 2010

Fanii greci s-au bătut cu cei turci şi au devastat stadionul
Foto: prosport.ro

Fenerbahce a fost eliminată joi, 26 august, din Europa League de PAOK Salonic, scor 1-1 (în tur: 0-1). Fanii celor două echipe s-au bătut înainte şi după meci, dar nu au stat liniştiţi nici în timpul partidei, când au aprins torţe şi au devastat stadionul "Şukru Saracoglu". Atât Fenerbahce, cât şi PAOK Salonic vor fi amendate de UEFA din cauza suporterilor care au devastat nu numai stadionul turcilor, dar şi împrejurimile arenei.


Totul a început când trei autocare cu greci au ajuns la "Şukru Saracoglu", unde elenii erau aşteptaţi de fanii gazdelor: grecii au trecut de cordonul de jandarmi care se presupunea că trebuie să-i protejeze şi i-au atacat pe rivali cu pietre şi sticle.
 
Turcii au ripostat imediat cu aceleaşi "arme", sub ochii forţelor de ordine, care au mărturisit ulterior că nu au avut cum să intervină pentru că fanii erau mult mai mulţi decât se aşteptau ei.

Înaintea meciului de joi seara, magazinele din jurul stadionului lui Fener aveau geamurile sparte. Nebunia provocată de ultraşii greci şi turci nu s-a oprit nici în timpul meciului, când aceştia au aprins sute de torţe. Fanii lui PAOK au rupt absolut toate scaunele din sectorul lor, folosindu-le pentru a le arunca în suporterii lui Fener şi în forţele de ordine. PAOK s-a calificat dramatic în grupele Europa League, după ce a fost condusă de Fener până în minutul 102, însă fanii nu s-au mulţumit cu atât. La ieşirea de pe stadion, au continuat bătaia cu suporterii turcilor, care, la rândul lor, le-au devastat autocarele.

Din fericire, nicio persoană nu a murit după scandalul dintre fani, însă aproximativ 30 de suporteri au ajuns la spital, unii dintre ei având răni foarte grave.


0 Comments: