Internetul - noul Cupidon

duminică, 22 august 2010

Internetul - noul Cupidon
Foto: 9am.ro

Eşti adult şi ai internet la domiciliu? Atunci ai mai multe şanse să ai o relaţie amoroasă decât adulţii care n-au minunea internetului în casă. Aşa arată concluziile unui studiu apărut la începutul săptămânii în Statele Unite ale Americii, preluat de AFP.

Peste 82% din adulţii cu internet acasă sunt căsătoriţi sau trăiesc în cuplu, în timp ce doar 63% din cei care n-au internet la domiciliu sunt în această situaţie, subliniază studiul prezentat la reuniunea anuală a Asociaţiei Americane de Sociologie.


"Cercetările noastre arată că accesul la internet joacă un rol important, ajutându-i pe americani să-şi găsească un partener", explică Michael Rosenfeld, de la Universitatea Stanford, principalul autor al studiului. Cercetătorii au mai descoperit că internetul constituie tot mai des un loc de întâlniri amoroase, mai ales pentru cuplurile de acelaşi sex.

"Se poate ca în anii următori internetul să-i înlocuiască pe prieteni, devenind cel mai eficient mijloc de a ajunge la întâlniri amoroase, înlăturând astfel prietenii, pentru prima oară după 1940", adaugă Rosenfeld. 

Printre cuplurile care se cunosc online, 61% sunt de acelaşi sex, precizează studiul. "Cuplurile care se cunosc online sunt cel mai probabil de acelaşi sex", se mai spune în studiu. 

"Internetul nu este numai o nouă formă, mai eficientă, de a păstra legătura cu reţeaua de prieteni. Este o nouă formă de intermediere socială care poate redefini tipul de partener şi de relaţii pe care le avem", încheie Michael Rosenfeld.

Studiul a analizat datele culese în cadrul unui sondaj realizat pe 4.002 adulţi.

0 Comments: