Ce castele poţi să cumperi în Europa cu mai puțin de 1 milion de euro

duminică, 22 august 2010

Ce castele poţi să cumperi în Europa cu mai puțin de 1 milion de euro
Foto: jocuri-gratis.ro

Deși majoritatea castelelor scoase la vânzare în întreaga Europă depășesc pragul de un milion de euro, se găsesc și castele, ce-i drept mai mici, care nu trec de această sumă. Money.ro îți prezintă câteva exemple din Franța, Cehia și Ungaria, potrivit anunţurilor de pe site-urile specializate francehousehunt.com și castles.glo-con.com.


Pec – Cehia 630.000 de euro
Proprietarii unui castel parțial renovat din Republica Cehă, situat în regiunea Liberec și în orașul Pec cer pentru proprietatea care mai are și un teren de tenis, nici mai mult nici mai puțin de 630.000 de euro. În trecut, funcția imobilului a fost cea de orfelinat și dispune de 23 de camere și 10 băi. În majoritatea camerelor se mai păstrează parchetul original. Castelul este conectat la sistemul de canalizare municipal, are electricitate, dar nu și gaz.



Boemia Centrală, Cehia - 680.000 de euro
Situat la 30 de kilometri de Praga și menționat pentru prima dată în secolul al XI-lea, castelul a fost la început o fortăreață, cu timpul a fost transformat în casă parohială, iar mai apoi a devenit casă de vânătoare. În plus, proprietatea este înconjurată de ziduri și mai are și câteva anexe auxiliare, una dintre le putând fi transformată într-o pensiune cu restaurant. De asemenea, imobilul are și o pivniță de vinuri care poate fi transformată într-o bodegă.



Riberac, Franța - 720.000 de euro
Situat în regiunea Aquitaine, în apropiere de centrul orașului Ribérac, castelul este renovat complet și este închis de un parc cu o suprafață de 2.500 mp. Cele patru dormitoare sunt mobilate, iar bucătăria și cele trei băi echipate. De asemnea, mai sunt și două garaje, iar încălzirea castelului se face prin centrală proprie.



Charente, Franța – 722.000 de euro
Situat la trei minute de mers pe jos de centrul orașului Confolens, acest castel construit în perioada secolelor XV și XVII se află pe un teren de 1,4 hectares. În plus, proprietatea are și o piscină, spații auxiliare pentru cai și încă o căsuță situată pe marginea râului care traversează terenul. Parcul este înconjurat în totalitate de ziduri și mai are o livadă cu meri, pruni, cireși, piersici și căpșuni sălbatici. Castelul are sistem de încălzire cu centrală pe gaz.



Riom, Franța – 735.000 de euro
Cu origini din vremea Cavalerilor Templieri, tavanele camerelor din castel sunt din lemn, camerele sunt dotate cu șeminee din piatră, iar într-unul dintre turnuri încă se mai păstrează sticla originală. Castelul are patru camere de oaspeți complet mobilate, fiecare cu baie proprie. Suprafața terenului pe care se află imobilul este de 6.057 mp și se află la 20 de minute de orașul Clemont Ferrand și 15 de Riom.



Angouleme, Franța – 840.000 de euro
Se află la două ore de mers cu trenul din Paris. În orașul Angouleme din regiunea Aquitaine, într-un parc de 6.050 m² și la trei minute distanță de gară și de centrul orașului se află o veche fortăreață din secolul XIII care a fost renovată și transformată în reședință. Imobilul dispune de cinci dormitoare și două băi, iar sistemul de încălzire este pe centrală pe gaz.



Regiunea Zemplén, Ungaria – 980.000 de euro
Construit în 1885, castelul care se află la două ore de mers cu mașina și nu departe de centrul orașului Pusztaradvány. De când a fost recondiționat în 2004, castelul redă atmosfera de secol XIX prin picturile originale, prin mobilierul Biedermeier, dar și prin lampadarele vechi de peste 100 de ani. Clădirea area șapte camere, fiecare cu baie proprie și a funcționat ca hotel de patru stele. Suprafața terenului pe care se află castelul este de 11,9 hectare, și mai dispune de un grajd de 620mp și o casă țărănească de 100 mp.


sursa: Unimedia

0 Comments: