Moldova – la ce-ţi mai servesc moldovenii?

sâmbătă, 28 august 2010

Moldova – la ce-ţi mai servesc moldovenii?
Foto: pinkgirl.ro

Suntem o ţară pe cât de bogată, tot pe atât şi de săracă. Guvernul cu show-ul, cetăţenii cu banii. O economie asemenea unui viţel abia născut şi sugar de la două vaci: vaca UE (mai bine zis – Italia) şi vaca CSI (direct – F. Rusă) – “lins” din când în când, cu câte un embargou sau un pumn de promisiuni în cifre.


Ei bine, să trec şi la subiect. Pornesc de la faptul, că cu toţii ştim în ce mocirlă se află R. Moldova.

La ce mai serveşte “cetăţeanul” (cu părere de rău – în ghilimele) ţării acestea? La nimic! Cetăţeanul în RM este scos de mult pe linie moartă şi reînvie în electorale. Este pus direct pe post de prost. Aceiaşi prostime considerată de borfaşii politicului moldovenesc ca şi anterior de boierime.

Noi politicienii suntem ca taurii şi berbecii de încăpăţinaţi. Nu cedăm pentru că suntem mândri (mai mult din – maşină, vilă, apartament, firmă, amantă). Toate până la un timp – până dăm cu nasul în propriul rahat politic.

Iar tu cetăţene al Republicii Moldova, lasă sapa, mergi la urnă şi apărăţi “dreptul” (mă face să râd) sau făţi datoria sacră de moldovean.

Cetăţeanul – necesar doar manevrelor politicului, expuse direct prin alegeri locale, parlamentare, referendum şi alegeri prezidenţiale. Politicul – necesar satisfacerii poftelor trupeşti subiecţilor acestuia.

Drept exemplu: guvernul, ca drept mulţumire cetăţeanului muncitor la negru de peste hotarele ţării, acum chiar în sezonul de vară îl fură ca în codru prin mâna cursului de schimb valutar. Acuma vuiesc televiziunile de atâta creştere economică a Moldovei – ca-n vremurile bune ale comunismului voronist. Să creşti mare cetăţene!


0 Comments: