Bacteriile curăţă oceanul de petrol

vineri, 27 august 2010

Bacteriile curăţă oceanul de petrol
Poză simbol
Foto: storage0.dms.mpinteractiv.ro

Deepwater Horizon a fost o statie petroliera de mare adancime. In 20 Aprilie 2010 a explodat si s-a declansat cea mai mare deversare de petrol din istoria Statelor Unite ale Americii. Luni de zile s-au gandit cum ar putea sa opreasca deversarea si sa curete mizeria generata. Dar se pare ca cineva se ocupa deja de asta.


Prin Septembrie 2009 DH a forat cel mai adanc put de extragere a petrolului din lume: 10683 metri. Cand statia a explodat petrolul a inceput sa iasa la suprafata poluand oceanul. Studii recent au observat ca exista, totusi, niste bacterii care pot curata oceanul de hidrocarburi.

Aceste bacterii, care fac parte din specia Alcanivorax, au capabilitatea de a se alimenta cu hidrocarburi. S-a descoperit faptul ca ele invie doar cand exista petrol in apa. Avand in vedere ca au aparut cam la o luna dupa ce deversarea a inceput bacteriile au avut parte de niste mese pe cinste.

Oricum, curatarea oceanului cu bacterii nu reprezinta solutia completa. Exista componente in petrol care nu pot fi descompuse de acest tip de bacterie. Deci vor fi nevoiti sa gaseasca o solutie mai buna.

Sursa: Arena IT cu referire la DicoverMagazine


0 Comments: