Piaţa românească ar putea fi invadată de produse agro-alimentare din Republica Moldova

sâmbătă, 28 august 2010

Piaţa românească ar putea fi invadată de produse agro-alimentare din Republica Moldova
Foto: calivitavelcu.ro

Piaţa românească ar putea fi invadată în curând de produse agro-alimentare din Republica Moldova. Autorităţile de peste Prut şi-ar putea redirecţiona către România exporturile de fructe şi legume, refuzate de Rusia.

Ministrul moldovean al Agriculturii şi omologul său român se vor întâlni, luni, 30 august, la Iaşi, pentru a discuta despre relaţiile comerciale bilaterale, după ce Rusia a suspendat importurile de fructe şi legume, pentru peste o sută de firme din Republica Moldova.


Scopul întâlnirii este ca noi să putem cataliza relaţiile noastre comerciale cu România. România este o piaţă mare, este aproape de noi, trebuie doar să ne promovăm foarte agresiv şi intens produsele noastre pe piaţa românească", spune ministrul Valeriu Cosarciuc, citat de postul Europa Liberă.

Pe de altă parte, premierul moldovean, Vlad Filat i-a trimis o scrisoare premierului rus, Vladimir Putin, în care i-a solicitat să intervină în problema exporturilor. 

"Noi ne concentrăm eforturile, pentru ca producţia moldoveană să ajungă pe piaţa rusă. Vom întreprinde toate acţiunile necesare în acest sens, dar avem nevoie şi de o deschidere dinspre partea rusă, pentru soluţionaea problemei", spune Vlad Filat.

Amintim, Moscova a limitat la 36 numărul companiilor din Republica Moldova, care exportau fructe şi legume în Rusia, faţă de 177, câte erau iniţial.

Sursa: rfi.ro
 


0 Comments: