Balonul de Aur al lui Maradona, furat şi transformat în lingouri de mafia napoletană

miercuri, 13 aprilie 2011

Balonul de Aur al lui Maradona, furat şi transformat în lingouri de mafia napoletană
Foto: Reuters

Trofeul cucerit de argentinianul Diego Maradona în 1986, când a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din Mexic, a fost topit şi transformat în lingouri de către Camorra (mafia napoletană), a dezvăluit unul din "naşii" mafiei italiene. De asemenea, mafiotul italian a dezvăluit că era în dese rânduri şi furnizorul de cocaină al fostului jucător argentinian.


Salvatore Lo Russo, unul din "naşii" clanului mafiot Camorra, a dezvăluit în timpul anchetei în care este cercetat pentru trafic de droguri, că a încercat să-l ajute pe Diego Maradona să-şi recupereze Balonul de Aur de la Cupa Mondială din 1986, furat în 1989, în timpul jafului de la Banca din Napoli, informează Corriere.

Lo Russo a mărturisit că nu a ajuns la timp pentru a recupera trofeul el fiind deja topit şi transformat în lingouri de aur. În schimb, a reuşt să recupereze de la clanul Mariano patru ceasuri de aur. Unul dintre acestea nu-i aparţinea argentinianului, astfel că jucătorul i l-a înapoiat.

Mafiotul italian a spus că l-a cunoscut pe Maradona prin intermediul unui alt traficant de droguri (Pietro Pugliese) şi a unuia dintre ultraşii lui Napoli (Gennaro Montuori), mărturisind că i-a vândut în dese rânduri cocaina lui Maradona pe vremea când argentinianul evolua la Napoli.

Sursa: hotnews.ro


0 Comments: