Până la sfârşitul anului 2011 am putea intra în zona de liber schimb a CSI

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Până la sfârşitul anului 2011 am putea intra în zona de liber schimb a CSI
Foto: RIA Novosti

Consiliul Economic al ţărilor CSI a aprobat, vineri, un proiect de acord privind zona de liber schimb. Documentul va fi prezentat la următoarea reuniune a şefilor de guvern CSI în luna mai la Minsk, relatează RIA Novosti. 


Conform Comitetului Executiv al CSI, documentul elaborat vizează liberalizarea comerţului între membrii CSI. Acordul privind zona de comerţ liber are ca scop să înlocuiască sistemul de relaţii între ţările CSI. Se presupune că acordul va reduce numărul de produse supuse taxelor vamale de import.

"Taxele vamale de export în cadrul viitorului acord vor fi fixe, iar după intrarea în vigoare a acordului vor începe negocierile privind eliminarea treptată a acestora," se spune în comunicatul de presă al Comitetului Executiv al CSI.

Acordul privind zona de liber schimb a fost elaborat de către Ministerul Dezvoltării Economice din Rusia în 2008. Conținutul acordului a fost convenit la reuniunile grupului de lucru, care și-a încheiat activitatea în luna februarie a acestui an. Proiectul actualizat al documentului a fost aprobat în martie la şedinţa comisiei pe probleme economice în cadrul Consiliului Economic al CSI.

Secretarul general adjunct al Comunităţii Economice Eurasia, secretarul executiv al Uniunii Vamale, Serghei Glaziev, a declarat anterior că zona de liber schimb a CSI ar putea intra în vigoare înainte de sfârşitul anului 2011.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: