Mini Inspired by Goodwood - cel mai exclusivist model al Mini

joi, 14 aprilie 2011

Mini Inspired by Goodwood - cel mai exclusivist model al Mini
Foto: topgear.ro

La Salonul Auto de la Shanghai, care saptamana viitoare va debuta cu editia din acest an, Mini va prezenta cel mai exclusivist model dintr-o editie speciala, pe carel-a creat vreodata. Este vorba despre Mini Inspired by Goodwood (acesta este numele complet si corect al masinii), care are la baza un Mini Cooper S, care a primit serioase accente de la Rolls-Royce, devenind luxos si exclusivist.


Mini Inspired by Goodwood este rezultatul colaborarii dintre designerii Mini si Rolls-Royce Motor Cars, de la centrul de dezvoltare Rolls-Royce din Goodwood, Anglia.

Caracteristica principala este folosirea de materiale dintre cele mai fine si mai scumpe pentru realizarea acestui proiect. Atat interiorul cat si exteriorul masinii se supun acestei reguli, la care se adauga finisajele de cea mai inalta clasa posibila. Dintre materialele folosite amintim furnirul dn lemn de nuc, prezent pe panoul de instrumente si pe fetele interioare ale portierelor, tapiterie din piele bej si mocheta foarte groasa, realizata din lana de miel.

Puterea modelului Mini Inspired by Goodwood este asigurata de un motor 1.6 litri in patru cilindri, supraalimentat, care furnizeaza 181 CP si un cuplu motor de 240 Nm care urca la 260 Nm, datorita functiei Overboost. Aceasta asigura un demaraj de la 0 la 100 km/h in 6,6 secunde si un consum de 8,7/6,7 l/100 km in ciclu urban, respectiv extraurban.Mini Inspired by Goodwood poate fi comandat atat cu transmisie manuala in sase trepte, cat si cu transmisie automata, tot cu sase trepte de viteza, insa aceasta din ruma, in varianta optionala.

Mini va limita productia editiei speciale Inspired by Goodwood la numai 1000 de unitati, pe care le va oferi in intreaga lume. Livrarile vor incepe in primavara anului 2012, iar preturile vor fi anuntate in perioada imediat apropiata lansarii.

Sursa: topgear.ro


0 Comments: