Săptămâna telecomunicaţiilor şi societăţii informaţionale în Moldova

joi, 14 aprilie 2011

Săptămâna telecomunicaţiilor şi societăţii informaţionale în Moldova
Poză simbol
Foto: newsmoldova.md

În perioada 17-20 mai 2011 la Chişinău, sub auspiciul Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, se va desfăşura ediţia a V-a a „Săptămânii Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în Moldova”, informează serviciul de presă al MTIC.


Potrivit sursei, celebrarea acestei zile are drept scop să contribuie la sensibilizarea societăţii privind beneficiile şi posibilităţile oferite de utilizarea Internet-ului şi a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în toate domeniile economice şi sociale, precum şi modalităţi de reducere a decalajul digital.

Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale - 2011 este dedicată temei „O viaţă mai bună cu tehnologia informaţiei şi comunicaţiile în localităţile rurale”. Subiectul adoptat de către Consiliul UIT pentru anul 2011 este o continuitate a temei anului 2010: „Un oraş mai bun, o viaţa mai buna cu TIC”.

În cadrul acestui eveniment se vor desfăşura mai multe evenimente de anvergură, unite într-un scop şi ideologie comună de promovare a tehnologiilor infocomunicaţionale şi extinderea numărului de utilizatori ai tehnologiilor avansate în Republica Moldova.

Icirc;n cursul săptămânii vor avea loc următoarele evenimente: decernarea premianţilor concursului jurnaliştilor „Cel mai bun produs media despre domeniul TIC”, decernarea premianţilor „Olimpiadei republicane la informatică” pentru elevi, profesori, desemnarea finaliştilor ediţiei a II a concursului „iTineret – viitorul începe cu tine”, etc.

UNIMEDIA precizează că marcarea Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în ţara noastră are loc din 30 aprilie 2008. Începând cu anul 1969, Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, în fiecare an, la data de 17 mai marchează semnarea în 1865 a primei Convenţii Internaţionale a Telegrafului şi creării Asociaţiei Internaţionale a Telecomunicaţiilor. Evenimentul în cauză era sărbătorit ca Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: