Strategia UE pentru Regiunea Dunării aprobată de către Comisia Europeană

miercuri, 13 aprilie 2011

Strategia UE pentru Regiunea Dunării aprobată de către Comisia Europeană
Foto: balcanii.ro

Strategia UE pentru Regiunea Dunării a fost aprobată azi la Luxemburg de către Miniştrii celor 27 de State Membre ale UE, se menționează într-un comunicat al Comisiei Europene.


"Către 2020, Regiunea Dunării va oferi locuitorilor acesteia o calitate mai bună a vieţii, mai multe oportunităţi economice. De asemenea, vor exista mai multe companii care vor crea noi locuri de muncă. Succesul obţinut în regiunea Dunării va avea impact asupra prosperităţii întregii Europe”, a declarat Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politici Regionale.

Pregătirile pentru implementarea Strategiei sunt deja în curs de desfăşurare. Aproximativ 200 de acţiuni prioritare vor aduce aportul asupra dezvoltării potenţialului economic imens al zonei şi vor ameliora condiţiile de mediu în regiune, menționează sursa.

Regiunea Dunării, acoperă 1/5 din teritoriul UE (100 de milioane de locuitori) și este un factor-cheie în promovarea bunăstării UE ca un tot întreg. Organizaţiile care reprezintă societatea civilă şi companiile private de asemenea vor fi implicate în implementarea acţiunilor şi proiectelor pentru realizarea obiectivelor propuse.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: