(video) Moscova: FSB a descoperit un oraș subteran plin de imigranți

vineri, 15 aprilie 2011

(video) Moscova: FSB a descoperit un oraș subteran plin de imigranți
Foto: fms.gov.ru

Poliţia şi Serviciul Federal de Securitate (FSB) au descoperit joi, la Moscova, un “oraş subteran” care adăpostea peste 100 de imigranţi clandestini, transmite RIA Novosti.


Forţele de ordine au fost informate de existenţa, pe spaţiul unei întreprinderi din vestul capitalei ruse, a unui adevărat oraş instalat într-un adăpost subteran, în care îşi duceau viaţa imigranţi veniţi din Asia Centrală. 110 bărbaţi şi femei locuiau în acest adăpost subteran situat într-un spaţiu al întreprinderii, protejat de un gard din beton de patru metri şi sârmă ghimpată. 

Buncărul cu pereţi din beton, cu o grosime de 4 metri, dispune de dormitoare, băi şi chiar încăperi pentru rugăciune. Majoritatea imigranţilor lucrau la întreprinderea respectivă, ce producea lame de ras şi ace pentru maşini de cusut. Autorităţile ruse au precizat că majoritatea imigranţilor clandestini vor fi expulzaţi. 

În ultima perioadă, autorităţile ruse luptă pentru reducerea afluxului de imigranţi ilegali din fostele republici sovietice din Asia Centrală, care, în marea lor majoritate, se îndreaptă spre Moscova sau alte oraşe mari din Federaţie. Aproximativ 10% din forţa de muncă din Rusia provine din afara graniţelor. 

Primarul din Moscova, Serghei Sobyanin, a estimat recent că, pe lângă cei 15 milioane de locuitori ai capitalei ruse, s-au adăugat în timp încă 2 milioane de imigranţi ilegali. În schimb, Serviciul Federal pentru Migraţie estimează că este vorba doar despre 340.000 de imigranţi ilegali, la care se mai pot adăuga încă 155.000, neînregistraţi.











Sursa: ziuaveche.ro


0 Comments: