(doc) SCANDAL între Șalaru, Air Moldova și MDV

joi, 14 aprilie 2011

(doc) SCANDAL între Șalaru, Air Moldova și MDV
Colaj: UNIMEDIA

Compania aeriană Moldavian Airlines (MDV) aduce astăzi acuzații foarte grave la adresa Ministrului Transporturilor, Anatol Șalaru, dar și companiei Air Moldova. Ultimii sunt acuzați că au format un cartel împreună cu agențiile de turism și nu permit MDV să opereze curse charter spre Antalya. De cealaltă parte, ministrul dezminte acuzațiile. 

"Ministerul Transporturilior nu face altceva decât să vegheze cu "sfințenie" la funcționarea nestingherită a "schemelor frauduloase de tip cartel", puse la cale de compania Air Moldova împreună cu firmele turistice, care blochează accesul pe piață a companiei Moldavian Airlines și a agențiilor turistice care doresc să concureze liber, se menționează într-un comunicat al MDV.


"Un lucru este clar - ministrul Șalaru obstrucționează concurența pentru că are interese economice personale cu firmele de turism, care comandă zboruri de vacanță la Air Moldova. Moldavian Airlines este hotărâtă să-și apere în judecată drepturile dacă Anatol Șalaru nu va reacționa. MDV îi va acționa în judecată personal pe funcționarii și demnitarii responsabili, pentru ca aceștia să realizeze prin propriul buzunar gravitatea faptelor pe care le comit", se precizează în mesajul Moldavian Airlines, difuzat astăzi.

De cealaltă parte, ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor dezminte acuzațiile companiei aeriene. "Învinuirile din ultima vreme la adresa Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor cu referire la Compania aeriană de Stat ,,Air Moldova” sunt acuzaţii nefondate, prin care se urmăreşte discreditarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor şi respectiv a ministrului Anatol Şalaru. În spatele acestor acuzaţii se află persoane interesate, cu experienţă în domeniu, care şi-au propus să ducă la faliment Compania aeriană de Stat ,,Air Modova”, pentru ca ulterior să o poată cumpăra la un preţ nesemnificativ", se spune într-un comunicat remis presei.

Ministerul declară că se va opune acestui scenariu. "Totodată, precizăm că oricât ar încerca respectivele forţe să discrediteze imaginea instituţiei noastre, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor nu va ceda presiunilor, va respecta şi în continuare legislaţia în vigoare şi îi va trata în mod egal pe toţi agenţii economici din domeniul transportului aerian, indiferent de forma de proprietate", se conchide în document.

UNIMEDIA amintește că AirMoldova este cel mai mare transportator aerian, deținând peste 50% din transportul avia moldovenesc. 
Declaratie de Presa Moldavian Airlines:


Comunicatul Ministerul Transporturilor:
Învinuirile apărute în presă în ultima vreme la adresa Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor cu referire la Compania aeriană de Stat ,,Air Moldova” sunt acuzaţii nefondate, prin care se urmăreşte discreditarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor şi respectiv a ministrului Anatol Şalaru. În spatele acestor acuzaţii se află persoane interesate, cu experienţă în domeniu, care şi-au propus să ducă la faliment Compania aeriană de Stat ,,Air Modova”, pentru ca ulterior să o poată cumpăra la un preţ nesemnificativ.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor afirmă cu toată responsabilitatea că se va opune acestui scenariu. Totodată, precizăm că oricât ar încerca respectivele forţe să discrediteze imaginea instituţiei noastre, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor nu va ceda presiunilor, va respecta şi în continuare legislaţia în vigoare şi îi va trata în mod egal pe toţi agenţii economici din domeniul transportului aerian, indiferent de forma de proprietate.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: