Lazăr cheamă oamenii de afaceri francezi în Moldova

joi, 14 aprilie 2011

Lazăr cheamă oamenii de afaceri francezi în Moldova
Foto: UNIMEDIA

Aflat în vizită la Paris cu delegaţia Guvernului RM, ministrul Economiei Valeriu Lazăr a avut un şir de întrevederi bilaterale cu reprezentanţi ai companiilor franceze. Lazăr le-a sugerat acestora că R. Moldova este ţara în care îşi pot lansa şi dezvolta afacerile, comunică serviciul de presă al Ministerului.


Valeriu Lazăr a convenit cu preşedintele Consiliului şefilor de întreprinderi din Franţa Pierre Moraillon să stabilească o platformă comună de comunicare, prin intermediul cărora oamenii de afaceri moldoveni şi francezi să obţină informaţii despre proiectele de afaceri care pot fi dezvoltate de antreprenorii ambelor state. Pentru că Moraillon este managing Director Credit Agricole, Lazăr a solicitat acestuia de a oferi ţării noastre consultanţă în domeniul finanţării agriculturii.

În cadrul altei întrevederi cu managementul companiei Sade (membră a grupului Veolia Eau), Valeriu Lazăr a invitat compania franceză să participe la proiectele finanţate de BERD şi BEI în domeniul managementului apelor şi salubrizării. Ministrul a mai avut o întrevedere cu reprezentanţii companiei de asigurări AXA, care s-ar fi arătat interesaţi de piaţa asigurărilor din RM, potrivit sursei citate.

Amintim că în cadrul evenimentului de lansare a evenimentului „Moldova Business Week” din vara anului trecut, ministrul Economiei Valeriu Lazăr a declarat că în mod paradoxal avantajul investiţional al RM este anume acela că este o ţară subdezvoltată. „Moldova este o ţară a oportunităţilor”, declarase atunci Lazăr. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: