MJ: Notarii vor primi licențele după modificărea Legii cu privire la notariat

miercuri, 13 aprilie 2011

MJ: Notarii vor primi licențele după modificărea Legii cu privire la notariat
Foto: MJ

Ministerul Justiției a emis astăzi, 13 aprilie, un comunicat în care se spune că ”notarii, care au susținut concursul pentru suplinerea locurilor vacante la funcția de notar vor primi licenţele de activitate imediat după intrarea în vigoare a modificărilor la Legea cu privire la notariat, care prevede instituirea unor reglementări clare referitoare la schimbarea competenţei teritoriale a notarului (transferul)”.


”Proiectul de lege a fost adoptat de Parlament în lectură finală la 1 aprilie 2011, iar pentru a intra în vigoare urmează a fi promulgat de Preşedintele interimar al ţării şi publicat în Monitorul Oficial”, se mai menționează în comunicat.

Potrivit sursei, Legea dată vine să acopere lacunele legislative cu privire la schimbarea teritoriului de activitate al notarilor, ce au generat o practică neuniformă de transferare a notarilor dintr-un teritoriu de activitate în altul, în special din raioane în municipiul Chişinău.

De asemenea, Ministerul Justiţiei precizează că grupul de notari nu au solicitat o audienţă la Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase.

Amintim că astăzi, un grup de notari au declarat, în cadrul unei conferințe că, 39 de candidați la funcția de notar, care au promovat concursul pentru suplinirea locurilor vacante de notar, în perioada 15-28 decembrie, aprobat prin Ordinul Ministerului Justiției, s-au plâns că au răms fără licențe de activitate.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: