UE mai face un pas! Liberalizarea regimului de vize este tot mai aproape

marți, 12 aprilie 2011

UE mai face un pas! Liberalizarea regimului de vize este tot mai aproape
Colaj: UNIMEDIA

Comisia Europeană a primit mandatul Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne de a începe negocierile cu autorităţile din Federaţia Rusă, Ucraina şi Republica Moldova privind amendarea acordurilor de facilitare a regimului de vize. Decizia a fost luată, ieri, 11 aprilie, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne care a avut loc la Luxemburg, informează vesti.md.

Potrivit sursei, în raport se menționează că acordurile în cauză vor fi modificate astfel încât să faciliteze mecanismul de eliberare a vizelor


Aminitm că la 15 iunie 2010, UE și R. Moldova au început discuțiile privind liberalizarea regimului de vize. Iar la 16 decembrie 2010 a fost apobat planul de acțiuni privind abolirea regimului de vize pentru cetățenii RM.

Vedeți mai jos prevederile documentului adoptat ieri, în limba engleză:

Visa facilitation agreements
The Council adopted three decisions authorising the Commission to open negotiations with the Russian Federation, Ukraine and the Republic of Moldova for the conclusion of agreements on the issuance of visas which amend the visa facilitation agreements currently in force between the European Union and these countries.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: