Piața auto japoneză înregistrează pierderi masive

miercuri, 13 aprilie 2011

Piața auto japoneză înregistrează pierderi masive
Foto: masini.ro

Producatorii auto japonezi au pierdut peste 500.000 de vehicule in urma diminuarii capacitatilor de productie din tara proprie.


A trecut mai mult de o luna de la primul val de cutremure, urmate de tsunami-ul care impreuna au devastat Japonia, insa Tara Soarelui Rasare este inca in deriva economica, fiind afectate mai multe ramuri industriale.

Potrivt rapoartelor oficiale, cei sapte mari producatori auto din Japonia au pierdut, impreuna, mai mult de jumatate de milion de masini pe care nu le-au mai putut fabrica, de la catasttrofa din 11 martie. Si pentru ca lucrurile sa devina si mai sumbre, chiar daca mai multe uzine s-au redeschis recent, acestea nu sunt capabile sa atinga cotele maxime de productie din cauza lispei de piese si subansamble care provin de la partenerii lor.

Cea mai afectata companie este Toyota, care a inregistrat un deficit de productie cifrat la 260.000 unitati, aferent celor 18 linii de asamblare proprii, in timp ce Honda si-a diminuat productia cu "numai" 58.000 de vehicule. Nissan, care si-a redeschis cinci din uzinele proprii, insa la capacitate redusa, a pierdut 55.000 de vehicule pana acum, urmat de Suzuki cu 45.000 de unitati in minus, date care cuprind perioada 31 martie - 9 aprilie.
Pierderile Mazda se situeaza la 43.000 de unitati, in timp ce Subaru sta  mai "bine" cu 29.000, ambele cifre vizand perioada respectiva de timp, pana la data de 5 aprilie. In final, Mitsubishi  are inregistrate cele mai mici pierderi, insa si asa, cifra este de 26.000 vehicule, pana la data de 10 aprilie.

Sursa: masini.ro


0 Comments: