Bărbatul, suspectat că a tras în ofițerul CCCEC - reținut pentru 72 de ore

miercuri, 13 aprilie 2011

Bărbatul, suspectat că a tras în ofițerul CCCEC - reținut pentru 72 de ore

După ce a fost cercetat în stare de libertate, bărbatul, bănuit că a împușcat în ofițerul Centrului Anticorupție a fost reținut pentru 72 de ore, transmite Serviciul de Presă al Procuraturii Generale.

„Pentru a evita prejudicerea cauzei penale, s-a decis reținerea preventivă a persoanei”, a explicat șefa Serviciului de Presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru. Potrivit ei, procurorii urmează să verifice versiunile contradictorii, atât cea a bărbatului reținut, cât și a CCCEC. Astfel, va fi verificată legalitatea acțiunilor persoanelor care au efectuat percheziția în casa bănuitului în seara de 11 aprilie.


Amintim că potrivit CCCEC, în seara zilei de 11 aprilie, ofițerii au pătruns într-o casă din Ștefan-Vodă, pentru a face o percheziție. Operaţiunea făcea parte dintr-o serie de percheziţii desfăşurate la domiciliile presupuşilor membri ai unei grupări organizate, specializate în contrabandă în proporții deosebit de mari.  

În timp ce imobilizau un membru al grupării, tatăl acestuia a deschis foc asupra ofițerilor. Unul din ei a fost rănit la cap, iar în prezent se află în stare gravă la spital. 

Pe de altă parte, suspectul susține că ofițerii Centrului au pătruns în casa lui neprezentându-se și fiind în stare de ebrietate, iar el nu a făcut decât să se apere. 

Potrivit Serviciului de Presă al Centrului Anticorupție, ofițerul rănit a suferit două intervenții chirurgicale, iar starea acestuia este deja stabilă. El însă are nevoie și de o intervenție chirurgicală plastică.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: