Afaceriștii suedezi, interesați de oportunităţile comerciale din Republica Moldova

joi, 14 aprilie 2011

Afaceriștii suedezi, interesați de oportunităţile comerciale din Republica Moldova
Foto: knninfo.com

Oportunităţile comerciale şi investiţionale din Republica Moldova au constituit tema principală de discuție, a celor peste 80 de reprezentanţi ai marilor companii suedeze în cadrul unei mese rotunde la Ministerul de Externe de la Stokholm şi a unui seminar organizat pe 12 aprilie în comun de Ambasada RM din Stockholm şi Camera de Comerţ suedeză, se anunță într-un comunicat al MAEIE.


Oamenii de afaceri au fost informați care sunt oportunităţile investiţionale din ţara noastră, de către Ambasadorul Emil Druc şi directorul interimar al Organizaţiei de Promovare a Exporturilor şi Investiţiilor din Moldova (MIEPO), D. Jelimalai.

Aceștia au prezentat proiecte ce ar putea fi lansate în sectoare prioritate pentru Moldova. Aici au fost enunţate eficienţa energetică, industria agro-alimentară, comunicaţii şi tehnologii informaţionale.

Un interes aparte a fost manifestat de interlocutori faţă de procesul de deetatizare din Republica Moldova şi posibilitățile de participare a companiilor străine în cadrul acestuia.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: