Reacția AirMoldova la scandalul dintre MDV și ministrul Transporturilor

vineri, 15 aprilie 2011

Reacția AirMoldova la scandalul dintre MDV și ministrul Transporturilor
Foto: AirMoldova

„Declarația Moldavian Airlines face parte dintr-o campanie denigratoare, declanşată de către proprietarul companiei la adresa transportatorului naţional, a Ministerului Transporturilor şi a Administraţiei de Stat a Aviaţiei Civile, se spune în declarația oficială a „Air Moldova” cu privire la refuzul de a elibera companiei "Moldavian Airlines" permisiunea operării curselor charter pe destinaţia Chişinău-Antalya. 


Potrivit declarației, concurenţii străini, parteneri ai companiei „Moldavian Airlines”, încearcă să înlăture operatorii moldoveneşti de pe piaţa transporturilor aeriene din Republica Moldova. „Aceasta după ce în martie 2010, printr-o cerere similară, „Moldavian Airlines” a solicitat Ministerului Tansporturilor autorizaţia pentru a opera două curse regulate Chişinău-Antalya şi a obţinut licenţa, dar nu a efectuat nici un zbor. Şi în luna iunie 2010 a renunţat în mod oficial la exploatarea rutei spre această destinaţie. În consecinţă, industria transporturilor aeriene a suferit pierderi de peste 20 de milioane de lei şi pentru prima dată în ultimii 6 ani, operatorii străini au transportat cu 60% mai mulţi turişti, decât companiile aeriene moldoveneşti”, se mai spune în comunicat.

„Operatorii aerieni trebuie să concureze, fie pe segmentul curselor regulate fie pe segmentul zborurilor de tip charter. Ceea ce se întâmplă astăzi reprezintă o încercare de a reduce numărul de zboruri regulate „Moldavian Airlines” în favoarea celor charter. Astfel, în cazul unei noi lipse de interes economic, să-şi abandoneze cu uşurinţă angajamentele”.

UNIMEDIA amintește că recent compania aeriană Moldavian Airlines (MDV) a venit cu acuzații grave la adresa Ministerul Transporturilor și companiei Air Moldova. Ultimii sunt acuzați că au format un cartel împreună cu agențiile de turism și nu permit MDV să opereze curse charter spre Antalya. De cealaltă parte, ministrul dezminte acuzațiile, spunând că în spatele acestora se află persoane interesate care vor să ducă la faliment Compania aeriană de Stat ,,Air Modova”, pentru ca ulterior să o poată cumpăra la un preţ nesemnificativ.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: