”Hai, Moldova!” - gata de marea curățenie

joi, 14 aprilie 2011

”Hai, Moldova!” - gata de marea curățenie
Foto: hai.md

Sâmbătă, 16 aprilie, ”Hai, Moldova!” va organiza Ziua de Curățenie Națională, un proiect egologic care și-a propus să facă curățenie în toată țara, într-o singură zi, implicând peste 100 de mii de voluntari pentru a aduna cel puțin 10 mii de tone de deșeuri.


Daniela Cibotari, coordonator al proiectului, a declarat astăzi, 14 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă că, la moment, există 27 de raioane care au confirmat participarea la curățenie în cadrul campaniei ”Hai, Moldova!”. În total, pe 16 aprilie se va face curățenie în peste 700 de localități, fiecare având 1-2 spații de curățat, iar în Chișinău există deja 16 locuri identificate.

”Mișcarea ”Hai!, Moldova!” îndeamnă să separe plasticul de celelalte materiale. Ideia proiectului este de a aduna deșeurile care nu se descompun, adică hârtii, sticle, metale din locurile unde serviciile de salubrizare nu ajung, precum, păduri, râuri, lacuri, șesuri”, a menționat Cibotari.

Nicu Țărnă, solistul trupei Gândul Mâței, prezent la conferință, a îndemnat toții cetățenii R. Moldova să nu stea acasă în acestă zi, chiar dacă condițiile climaterice nu sunt prea favorabile. ”Facem curățenie nu pentru Primărie sau Guvern, ci pentru noi”, a remarcat acesta.

Menționăm că, proiectul ”Hai, Moldova” este o inițiativă socio–ecologică națională, care are drept scop curățirea arealelor naturale din toată țara, într-o singură zi. Iniţiativa face parte din proiectul ”Let’s do it”, care a fost implementat cu success în peste 12 țări.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: