RM ocupă penultimul loc în Europa la capitolul dezvoltarea sectorului TIC

miercuri, 13 aprilie 2011

RM ocupă penultimul loc în Europa la capitolul dezvoltarea sectorului TIC
Foto: ip-brands.com

Republica Moldova ocupă penultimul loc în Europa la capitolul dezvoltarea sectorului tehnologiilor informaţionale și comunicative, devansând doar Bosnia și Herțegovina (locul 110), se spune în raportul Forumului Economic Mondial pentru anii 2010 – 2011.


La nivel mondial, țara noastră s-a plasat pe locul 97 din 137, acumulând 3,45 de puncte (6 fiind punctajul maxim). Moldova a reapărut în rating, după ce a fost exclusă în 2009, din lipsă de date.

Printre țările CSI, țara noastră a lăsat în urmă Georgia (locul 98), Armenia (locul 109) și Kirghizia (locul 116).

Rusia a ridicat trei poziții ocupând locul 77, România a coborât 6 locuri, poziționându-se pe locul 65, iar Ucraina a coborât 8 poziții și se află pe locul 90.

Cel mai bine Republica Moldova stă la capitolele competitivitatea serviciilor internet și telefonie, tarifele pentru internet în bandă largă, lățime de bandă internațională garantată.

Cel mai prost scor îl avem la capitolul procurarea noilor tehnologii de instituțiile guvernamentale, eficiența guvernării în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicative, utilizarea noilor tehnologii în cercetări.

Primele cinci locuri privind dezvoltarea sectorului tehnologiilor informaţionale și comunicative sunt ocupate de Suedia, Singapore, Finlanda, Elveția și SUA.


Sursa: UNIMEDIA cu referire la weforum.org


0 Comments: