10 reținuți în cazul contrabandei de la Ștefan Vodă au ajuns pe banca acuzaților

joi, 14 aprilie 2011

10 reținuți în cazul contrabandei de la Ștefan Vodă au ajuns pe banca acuzaților
Foto: evz.ro

Zece reţinuţi, în cazul contrabandei de la Ştefan Vodă, printre care un colaborator al MAI şi un grănicer, vor fi astăzi puşi sub învinuire şi înfăţişaţi instanţei de judecată pentru arestare preventivă. Persoanele sunt bănuite de trecerea prin contrabandă a mărfurilor de larg consum prin eludarea frontierei de stat.


Potrivit Centrului Anticorupție, inculpații sunt originari din diferite localităţi ale ţării: Chişinău, Călăraşi, Palanca şi Tudora. Majoritatea acestora au antecedente penale, inclusiv furturi, falsuri în acte, huliganism, violuri.

Potrivit datelor preliminare, aceştia ocoleau frontiera, trecând marfa prin zona verde de frontieră a satului Palanca, această porţiune de drum  fiind permisă doar localnicilor din Palanca şi Tudora.

În cadrul urmăririi penale, ofiţerii CCCEC au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile persoanelor implicate, la una din ele depistând un microbuz încărcat cu marfă. Valoarea acesteia urmează a fi apreciată de specialişti, iar preventiv este estimată la circa un milion de lei.

Potrivit anchetei, grănicerul reţinut recunoaşte că a facilitat trecerea microbuzului.

UNIMEDIA amintește că în cadrul percheziţiei la domiciliul unuia dintre reţinuţi, ofiţerul de intervenţie specială al CCCEC a fost grav rănit în regiunea capului. În prezent acesta este sub supravegherea medicilor, starea lui fiind gravă, dar stabilă.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: