Condiţiile Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor în anul 2011

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Condiţiile Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor în anul 2011
Foto: mylot.com

După ce Guvernul a decis ca Programul Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET) să fie prelungit până în anul 2013, Ministerul Finanţelor informează pe site-ul său oficial care este disponibilul de resurse, precum şi condiţiile de acordare a granturilor nerambursabile în anul 2011. 


Partea grantului nerambursabil şi fără dobândă de 40% din suma sub-proiectului finanţat va fi acoperită din fondurile de dezvoltare a Comisiei Europene. Partea de împrumut de 60% a sub-proiectelor va fi co-finanţată de Directoratul Liniei de Credit pe lângă Ministerul Finanţelor din mijloacele circulante libere acumulate în liniile de credit investiţionale a împrumuturilor externe de stat.

Pentru anul 2011 se preconizează finanţarea a circa 267 de afaceri ale tinerilor în zona rurală în sumă totală de circa 80.1 mln.lei. Instituţiile financiare participante sunt mai multe bănci comerciale din Republica Moldova. Pentru informaţii detaliate, accesaţi pagina-web oficială a Ministerului Finanţelor

Menţionăm că din anul 2008, când a fost lansat Programul, până la finele anului 2010, în cadrul PNAET au fost finanţate circa 470 afaceri private ale tinerilor din zonele rurale ale ţării, în sumă totală de peste 130 milioane lei. Programul urma să fie încheiat la finele anului trecut, dar s-a hotărât să fie prelungit pentru încă 3 ani, pentru că pe parcursul desfăşurării acestuia s-ar fi obţinut rezultate pozitive.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: