De ce nu poate fi Urechean preşedintele Curţii de Conturi?

sâmbătă, 16 aprilie 2011

De ce nu poate fi Urechean preşedintele Curţii de Conturi?
Foto: Ana Sarivan

Mandatul preşedintelui Curţii de Conturi a expirat pe 22 decembrie 2010. Abia zilele astea, mai bine mai târziu decât de loc, a apărut un candidat pentru funcţia de preşedinte a Curţii - Serafim Urecheanu - candidat oficial al PLDM, cum ne anunţă presa.


Nu e un secret pentru nimeni că, înaintarea candidaturii lui Urecheanu la această funcţie reprezintă rezultatul unui troc politic, realizat între fostul şef al AMN şi Vlad Filat, şeful PLDM. Până aici, nimic nou sub soare.

Totuşi, conform legislaţiei - Legea Curţii de Conturi, nr.261-XVI din 05.12.2008 - "candidat la funcţia de membru al Curţii de Conturi nu poate fi persoana care: a) a împlinit vârsta de pensionare pentru limita de vârstă specificată de legislaţie;
b) în ultimii 2 ani a fost membru al Guvernului, conducător al unei autorităţi publice centrale sau a deţinut o altă funcţie de răspundere al cărei mod de numire sau alegere este reglementat de Constituţia Republicii Moldova şi de legile organice, învestit cu atribuţii de administrare a resurselor financiare publice."

Continuare pe blogul Anei Sarivan... 

sursa: Unimedia

0 Comments: