(video) Crimă la Merenii Noi sau glumă de prost gust?

miercuri, 13 aprilie 2011

(video) Crimă la Merenii Noi sau glumă de prost gust?
Foto: UNIMEDIA

Ministerul de Interne a acuzat astăzi portalul de știri UNIMEDIA de difuzarea unei știri false. Instituția a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, unde jurnaliștii UNIMEDIA nu au fost invitați, că informațiile publicate de portalul nostru de știri au drept scop tensionarea situaţiei în societate, discreditarea atât a conducerii statului, cât şi a organelor afacerilor interne (menționăm că UNIMEDIA a făcut trimitere la declarațiile locuitorilor din sat). 

Oamenii din Merenii Noi, însă, au diferite poziții cu privire la presupusa crimă. Unul dintre ei știe chiar și detalii, dar nu a văzut cu ochii lui presupusele victime. "Da, au găsit 2 tineri, unul de 15 ani și unul de 17 ani tăiați la gât. Nu erau de pe loc, erau de la oraș. Zilele trecute au fost de la poliție cu automatele prin sat ca să investigheze cazul", a declarat unul dintre localnici, intervievați de UNIMEDIA. Rugat să spună de unde a aflat despre acest lucru, acesta spune că vorbește tot satul.


De cealaltă parte, la Primăria din Mereni ni s-a spus că informația nu este adevărată și că astfel de cazuri nu s-au înregistrat în sat. Asistentul social din localitate, Verginia Morari, a declarat pentru UNIMEDIA că are informații de la polițistul de sector, care este sigur că pe teritoriul localității nu s-a înregistrat nicio crimă. "Este vorba despre o glumă. Nu s-a înregistrat nicio crimă. Cred că cineva a făcut o glumă proastă, iar oamenii cu automate care au circulat prin zonă au patrulat zona după omorul de la Durlești", a declarat aceasta.

Vedeți mai jos imagini video:



În cadrul conferinței de astăzi, Ministerul de Interne a acuzat UNIMEDIA de difuzare unei știri false, care are drept scop tensionarea situaţiei în societate. Tot azi, după ce UNIMEDIA a publicat o știre despre un omor din satul Larga acum o săptămână, MAI a făcut publice mai multe detalii. Atunci, un locuitor al satului Larga, raionul Briceni, a fost bătut și omorât de 2 indivizi, care au sustras din casa sa peste 100 de mii de lei. Crima s-a produs în noaptea de 2 spre 3 aprilie. Potrivit localnicilor, motivul omorului l-a constituit situația financiară a victimei, care deținea mai multe loturi de pământ.

În cadrul conferinței de astăzi, Ion Bodrug, șef-adjunct al Departamentului poliție, a declarat că în ultimele 3 luni numărul de crime ușoare a scăzut și s-a majorat numărul de crime grave. Astfel, în comparație ce aceeași perioadă a anului trecut au fost înregistrate 32 de cazuri de omor, ceea ce reprezintă cu 17 cazuri mai puțin.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: