În acest an, Moldova are piersicele mai scumpi

miercuri, 6 iulie 2011

În acest an, Moldova are piersicele mai scumpi
Foto: sauron.md

În luna iunie a anului curent, piersicele au fost vânduţi pe diverse pieţe de pe teritoriul Republicii Moldova cu până la 49% mai scump decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit bursei agricole AgraVista, această majorare a fost influenţată de producţia de import, care a predominat în prima jumătate a lunii iunie.


Pe piaţa din Cahul, piersicele s-au vândut la un preţ mediu de 28,33 lei/kg, pe când anul trecut preţul acestora era de circa 19 lei/kg. La piaţa din Chişinău, piersicele au fost comercializaţi la preţul mediu de 31,66 lei/kg, sau cu 25% mai scump faţă de anul trecut. 


Operatorii de piaţă susţin că producţia de origine autohtonă va ocupa în curând nişa de pe piaţă locală, iar preţurile vor avea o tendinţă de reducere. 

Menţionăm că pe piaţa din Ucraina (Copani), piersicele au fost comercializaţi la preţul mediu de 23,5 UAH/kg (34,12 lei/kg), iar anul trecut la preţul mediu de 20 UAH/kg (32,54 lei/kg). Astfel, în ţara vecină de asemenea se atestă o uşoară scumpire a piersecelor, cu 4,9%.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: